martes, 23 de octubre de 2012

Biscoito de chocolate e améndoas

Hoxe, decidín que toca receita. 
Só o fixen unha vez, pero deume bó resultado, é doado de facer, e sabe moi ben!




Comezamos!!

Ingredintes:

* 4 ovos grandes
* 2 iogures de limón
* 1 vaso de iogur (como medida) de aceite de xirasol
* 3 vasos (de iogur, como medida) de azúcre
* 3 vasos ("                                ") de fariña de respostería
* 1 vaso ("                                  ") de cacao en pó. (nesquik vale)
* 100gr de améndoas moídas
* 1 sobre de levadura 
* nutella
* lacasitos ou m&m's 

Preparación:

Primeiro poñer o forno a quentar a 180ºC. A continuación, tamizar a fariña, a levadura e o cacao 2 ou 3 veces por separado (tamizar=colar), así evitamos que se formen grumos á hora de bater e tamén facemos que a masa quede con máis volume.
Necesitamos un molde de coroa ( de silicona ou metal), que debemos untar de manteiga ou aceite e logo enfariñalo, e reservamos.
Agora, nun bol, batemos os ovos co azúcre (con batidora mellor,eu fixeno á man e...deume moito que faer!!) até que triplique o volume. Seguidamente, e sen deixar de bater, engadimos o aceite, os iogures e finalmente a fariña coa levadura.
Cando xa estea ben mezclada, separamos a metade da masa resultante noutro bol, entón, a unha das masas poñerémoslle as améndoas moídas mezclándoo, e á outra o cacao, mezclándoo tamén. Obteremos así, dúas masas diferentes. 
Agora, collemos o molde de coroa, e iremos vertendo nel as masas, alternando as cores, desta forma cando o biscoito estea listo por dentro veráse cunha forma particular. Unha vez rematado, metémolo no forno, e esperamos uns 45min ou 1h, dependendo do forno.
Cando o retiremos e enfríe, untaremos a parte superior coa nutella, e logo colocaremos os lacasitos ao gusto de cada un.

e...

bo proveito!! :)




No hay comentarios:

Publicar un comentario